Luty - "Czym to smakuje?" Z
pozoru zwykłe warzywa po dodaniu kilku nieoczywistych składników mogą
utworzyć niesamowicie pyszne dania dla dużych i małych. Tym
razem,uczestnicy warsztatów, przygotowali trzy pyszne potrawy, które
zaskoczyły nie jednego. Seler/rybę, nutellę z ciecierzycy oraz hot dogi z
batata.
Styczeń - "Nowy Rok i nowe pomysły na śniadanie" Śniadanie - najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jak zrobić je aby było zdrowe i dające nam siłę na cały dzień? Uczestnicy podczas warsztatów wykonali trzy pełnowartościowe śniadania, które doskonale urozmaicą tygodniowe menu.
Listopad - "Zdrowe słodycze"
Czy
słodycze mogą być zdrowe ? Okazuje się, że jak najbardziej. Uczestnicy
podczas tego warsztatu wykonali trzy rodzaje słodkości, którymi można
delektować się od śniadania.
Październik-"Makaron,placki i ciasto"Czy te potrawy można zrobić z warzyw i owoców?
Podczas warsztatów uczestnicy wykonali trzy dania , których głównymi składnikami były owoce i warzywa.
Wrzesień-"Bierzemy warzywa do szkoły, czyli kolorowe lunchboxy na początek roku szkolnego"
Podczas warsztatów uczestnicy przygotowali dwa rodzaje past do kanapek , springrollsy oraz owocowe szaszłyki.
Maj-"Zielono mi"czyli wiosenne nowalijki.
Podczas warsztatów uczestnicy przygotowali kaszotto ze szparagami oraz sałatkę z kaszy, buraków, prażonych orzechów i cukinii.
Kwiecień-„KOPYTKA CZY LENIWE? POJEDYNEK GIGANTÓW”
Podczas warsztatów uczestnicy przygotowali kopytka w sosie szpinakowym z suszonymi pomidorami oraz leniwe z pokruszonymi orzechami i sosem malinowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz